Anielski tort

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Tort dla Kogoś bardzo wyjątkowego. Dla Kogoś , Kogo darze ogromną miłością….Dla Mamy

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Biszkopt:

    9 jajek

    2/3 szkl cukru

    1 1/2 szkl mąki pszennej

    1/2 szkl wiórek kokosowych

    Krem:

    500 g serka mascarpone

    700 g śmietanki kremówki

    niecałe 1/2 szkl cukru pudru

    skórka z jednej cytryny

    100 g białej czekolady

    Dodatkowo:

    Ulubione owoce ( u mnie truskawki i borówki)

    Kremowe róże
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty

Anielski tort - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. Gdy piana będzie gęsta dodajemy partiami cukier cały czas ubijając. Następnie cały czas miksując dodawaj żółtka. Dodaj mąkę oraz wiórki i wymieszaj całość

    2.Ciasto wlej do tortownicy(śr 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st ( góra-dół) około 40 minut. Ciasto przekrój wzdłuż na 3 blaty.

    3.Krem: Dobrze schłodzoną śmietankę ubij. Pod koniec ubijania dodaj , startą skórkę z cytryny. Następnie stopniowo dodawaj serek mascarpone, rozpuszczoną i ostudzoną czekolade. Krem włóż do lodówki na ok 1 godz.

    4. Układamy tort (krem nakładamy za pomocą rekawa cukierniczego):

    Biszkopt,krem, owoce (trruskawki pokrojone w plasterki) , krem , biszkopt, krem, owoce, krem, biszkopt krem. Róze( wczesniej zabezpieczone np czekolada)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować