Zupa szpinakowa z lanymi kluskami

4.49 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 8 osób

Taką zupkę jadłam w pracy w przedszkolu – była przepyszna ! Dzieciaczkom mówiliśmy , że to zupa „Shrekowa” .Myślę , że udało mi się odtworzyć smak znany mi z pracy . Filip gdy zobaczył szpinak zaczął się krzywić , że nie dobre ohyda. Ale potem zajadał zupkę aż miło

  • 15 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Składniki:

    1 op. mrożonego szpinaku

    1/2 op serka kanapkowego alla feta

    1 ząbek czosnku

    2 l bulionu warzywnego

    sól , pieprz

    Kluski :

    1 jajko

    100 ml mleka

    mąka

    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa szpinakowa z lanymi kluskami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:

    1. Kluski : jajko rozbełtaj z mlekiem i solą. Następnie dodawaj stopniowo mąki – tyle by powstało gęste , lecz cały czas płynne ciasto.

    2. W garnku zagotuj bulion, dodaj szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotuj około 10 min. Po tym czasie dodaj serek i wymieszaj. Za pomocą łyżki nakładaj kluseczki. Zupkę dopraw solą i pieprzem i gotuj przez 5 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować