Pieczeń schabowo-boczkowa z cukinią

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Pyszne połączenie schabu, boczku i cukinii. Moi meżczyźni sie zajadali aż miło . A i ja także . Kupiłam w lidlu schab w kawałkach ale , że staram sie nie jeść smażonego postanowiłam zrobić coś innego. W zamrażalce znalazłam boczek wedzony, w lodówce cukinie i siup pomysł wpadł do głowy. Pomysł MNIAM !!

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 8-10 plastrów schabu

    plastry boczku wedzonego

    1/2 cukinii żółtej

    Przyprawy:
    1/2 łyżeczki soli

    1/3 łyżeczki pieprzu

    1 czubata łyżeczka słodkiej papryki wedzonej

    1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego

    1/3 płaska łyżeczka kminku mielonego

    1/3 łyżeczki rozmarynu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń schabowo-boczkowa z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Przyprawy mieszamy ze sobą tworząc mieszanke

    2. Plastry schabu lekko rozbijamy tłuczkiem i posypujemy z obydwóch stron mieszanką przypraw.

    3. Boczek i cukinie kroimy w plastry

    4. Tworząc wieżyczke układamy : schab, boczek , cukinia, schab, boczek cukinia i tak do wyczerpania składników. Związujemy nitką

    5. Wieże układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy około 2/3 szkl wody i pieczemy około 45-55 minut w 180 stopiach (góra-dół) obracając co 20 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować