Placuszki z mąki kokosowej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Cała rodzinka je pokochała. Mają wspaniały kokosowy posmak. Mąką kokosowa jest bezglutenowa i ma niski indeks glikemiczny więc nadaje się dla diabetyków czy osób chorych na celiakię . Takie placuszki często przygotowuję na śniadanko w sobotnie poranki. Dodaje ulubione owoce, jogurt i nasiona. Pycha !!

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • Składniki na ok 10 sztuk:

    2 jajka

    3 łyżki mąki kokosowej

    75 ml mleka krowiego 3,2%

    3łyżeczki ksylitolu

    olej rzepakowy bądź masło do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki Przekąski

Placuszki z mąki kokosowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:

    1.Jajka, mąkę kokosową, mleko, ksylitol miksujemy, odstawiamy na chwilę – mąka napęcznieje a ciasto stanie się gęste.

    2. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem kładziemy łyżkę ciasta i ostrożnie ją rozsmarowujemy nadając kształt placka

    3. Smażymy chwilę aż wierzch lekko się zetnie i metalową łopatką delikatnie przekręcamy placek na druga stronę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować