Rybka palce lizać !! W panierce z ciecierzycy z dodatkiem sezamu, ułożona na aromatycznych warzywach…MMM na samo wspomnienie się ślinię . Polecam Wam z czystym sumieniem .Spróbujecie ?
Dorsz w sezamie na warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób przygotowania:
1. Rybę przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i odstawiamy na bok
2. Cukinie ścieramy na drobnych oczkach na tarce. Pieczarki kroimy w małe plasterki, paprykę ,cebulę i pomidory w średniej wielkości kostkę
3. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju dodajemy pieczarki i cukinie, gdy odparuje woda dodajemy resztę warzyw i przyprawiamy . Dusimy około 10-15 minut.
4. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Do około 1 szkl panierki z ciecierzycy dodajemy 1/2 szkl sezamu. mieszamy, obtaczamym rybkę ze wszystkich stron i smażymy na złoto . ODsączamy na ręczniku papierowym
5. Na talerzu wykładamy warzywka a następnie rybkę
Komentarze