Dorsz w sezamie na warzywach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Rybka palce lizać !! W panierce z ciecierzycy z dodatkiem sezamu, ułożona na aromatycznych warzywach…MMM na samo wspomnienie się ślinię . Polecam Wam z czystym sumieniem .Spróbujecie ?

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Składniki na 3 porcje :

    3 kawałki czarnego dorsza

    panierka z ciecierzycy

    sezam

    Warzywa:

    1 średniej wielkości cukinia

    5 pomidorów sparzonych i obranych ze skórki

    1 spora papryka

    1 średniej wielkości cebula

    200 g pieczarek

    Sól, pieprz, słodka papryka mielona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz w sezamie na warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:

    1. Rybę przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i odstawiamy na bok

    2. Cukinie ścieramy na drobnych oczkach na tarce. Pieczarki kroimy w małe plasterki, paprykę ,cebulę i pomidory w średniej wielkości kostkę

    3. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju dodajemy pieczarki i cukinie, gdy odparuje woda dodajemy resztę warzyw i przyprawiamy . Dusimy około 10-15 minut.

    4. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Do około 1 szkl panierki z ciecierzycy dodajemy 1/2 szkl sezamu. mieszamy, obtaczamym rybkę ze wszystkich stron i smażymy na złoto . ODsączamy na ręczniku papierowym

    5. Na talerzu wykładamy warzywka a następnie rybkę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować