„No to klops” ….w musztardzie

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Będąc nastolatką zastanawiałam się , pulpety czy klopsy?? Co za różnica. W łopatologiczny sposób różnice między klopsikami a pulpetami wyjaśniła mi mama : pulpeciki wrzucamy na wrzątek , klopsiki najpierw smażymy na tłuszczu a następnie gotujemy . Więc i oto dzisiaj będąc już dorosłą kobietką zapraszam Was na klopsiki w sosie musztardowym . No i klops

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 600 g mięsa mielonego z indyka

    1 jajko

    przyprawy (ilość według uznania smakowych): sól, pieprz, papryka wędzona słodka, czosnek granulowany, przyprawa do rosołu ( bez soli) gałka muszkatołowa mielona.

    2/3 słoiczka musztardy sarepskiej OCTIM

    1 opakowanie mrożonego Warzywne trio ( kalafior , brokuł , marchew)

    2 szalotki

    tłuszcz do smażenia (olej rzepakowy)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops

„no to klops” ….w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Do mięsa dodaj jajko oraz przyprawy. Całość wymieszaj i odstaw

    2.W garnku rozgrzej olej. Szalotkę obierz i pokrój w półplasterki i wrzuć na olej. Przesmaż przez 4 minutki

    3.Z mięsa formuj kuleczki. Kładź je w garnku z szalotką i smaż je na złoto z każdej strony. Następnie dodaj maszynkę warzyw i smaż często mieszając około 7 minut.

    4. Po tym czasie dolej wody . Gdy zacznie wrzeć zmniejsz ogień , dodaj musztardę i dopraw do smaku. Gotuj na wolnym ogniu do momentu aż zmiękną warzywa. Zagęść mąką z wodą. Podawaj z kaszą bądź ryżem – u nas brązow
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować