Frytki z selera

4.5 (167 ocen)

  • 50 min

Zdrowsza alternatywa tradycyjnych frytek. Te pieczone w piekarniku.

  • 50 min

Składniki:

  • seler korzeń
    2 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki oregano
    szczypta pieprzu młotowanego z kolendrą
    szczypta słodkiej papryki
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Frytki Przystawki

Frytki z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera na rozbieramy ze skóry - obieramy
    Następnie kroimy w plastry, potem te plastry w cienkie paski/słupki
    W misce mieszamy olej z przyprawami.
    Wrzucamy do niej pokrojonego wcześniej selera i dokładnie mieszamy, aby frytki pokryły się przyprawami.
    Całość przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i rozkładamy tak, aby frytki stanowiły jedną warstwę.
    Wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika i pieczemy przez 30-40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować