Pasta z pieczonego kurczaka

4.5 (178 ocen)

  • 20 min

Gdy nie wiemy co zrobić z pozostałym mięsem po obiedzie - proponuję pastę!

  • 20 min

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z pieczonego kurczaka
    1 szklanka plus 1łyżka śmietany
    1łyżka musztardy
    sól do smaku
    pieprz młotkowany z kolendrą do smaku (u mnie sporo)
    pęczek szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta z pieczonego kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Usuwamy skórę - nie jest tutaj potrzebna
  • 2. Mięso możemy zmielić w maszynce do mielenia mięsa, lub porwać na mniejsze części dodać śmietanę i musztardę, następnie blenderem potraktować - wybrałam właśnie tą opcje.
  • 3. Po dokładnym zmiksowaniu sprawdzamy gęstość pasty, gdy nie będzie dawała nam możliwości swobodnego smarowania na pieczywie dodajemy jeszcze po łyżce śmietany, do uzyskania pożądanej przez nas konsystencji - mieszamy.
  • 4. Przyprawiamy w/g uznania, my lubimy pikantnie więc pieprzu dosyć sporo wrzucałam, Wy po szczypcie dodawajcie, sprawdzając w którym momencie Wam odpowiada smak.
  • 5. Na końcu dodajemy pocięty szypior, mieszamy całość,
  • 6. Podajemy

Porady

Zamiast śmietany można dodać jogurt naturalny - pasta będzie mniej kaloryczna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować