Makaron z patelni

0 (0 ocen)

  • 30 min

Makaron z dodatkiem pieczarek, brokuła i kalafiora. Sposób na szybki obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • opakowanie makaronu ( u mnie gniazdka włoskiego makaronu dwu kolorowego)
    250 g pieczarek
    1 filet z kurczaka
    4-5 różyczek brokuła (u mnie mrożony)
    4-5 różyczek kalafiora ( u mnie mrożony)
    1 łyżka masła
    1/2 szklanki jogurtu naturalnego
    2 szczypty soli
    1 szczypta pieprzy czarnego
    2 szczypty pieprzu młotkowanego z kolendrą
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente - odcedzamy
  • 2. Kroimy w plastry pieczarki, następnie przekładamy na suchą rozgrzaną patelnię pieczarki - od razu solimy. Pieczarki puszczą soki, gdy woda wypruje dodajemy masło, pokrojonego w kostkę kurczaka.
  • 3. Przyprawiamy pieprzem czarnym i młotkowanym z kolendrą.
  • 4. Dodajemy różyczki brokuła i kalfioru
  • 5. Po chwili dorzucamy makaron i zalewamy jogurtem.
  • 6. Mieszamy aby jogurt oblepił wszystkie składniki.
  • 7. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Porady

Gotowe danie możemy posypać dodatkowo starym parmezanem oraz ulubioną mieszanką świeżych ziół

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kalafior Makaron Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować