Flaki wołowe gotowane w rosole

  • wyświetlono: 12534 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Czasem gotuję flaczki w większej ilości, aby je potem zawekować. Potem tylko ...pstryk, podgrzewam i mam pożywną zupę w mgnieniu oka.

Agiatisnow
  • 5 porcje
  • Średni

Składniki


- flaki wołowe gotowane (kupuję w Auchan): 500 gramów
- rosół: 1 litr
- majeranek suszony: 1 łyżka
- pieprz do smaku ok: 0.5 łyżeczki
- magi: 1 łyżka
- czosnek: 2 ząbki
- marchewka: 1 sztuka

Sposób przygotowania przepisu:

Flaki wołowe gotowane w rosole

  • 1. Flaki przelewamy na durszlaku zimną wodą..
  • 2. Kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą - wlewamy tylko tyle aby flaki zostały przykryte wodą.
  • 3. Dodajemy 2 ząbki czosnku i gotujemy do miękkości, uzupełniając stan wody w garnku co jakiś czas (około godziny gotujemy ). Po tym czasie wylewamy wodę w której się gotowały, wyrzucamy czosnek.
  • 4. Zalewamy je ciepłym rosołem, ścieramy obraną i umytą marchewkę na tarce o grubych oczkach. Dodajemy majeranek i gotujemy około 20 minut. Doprawiamy pieprzem i magi - podajemy gorące.
  • 5. * W składnikach nie podawałam wody w której są gotowane flaki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latozimazupawiosnajesieńflaki wołowe gotowane

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa pieczarkowa na wołowym rosole

Dodane przez: kuchenny świat

Zupa pieczarkowa na wołowym rosole

Zapraszam na zupę pieczarkową na...

Flaki

Dodane przez: Paulina11.03

Flaki wołowe z mięsem

Uwielbia je cała moja rodzina...

Flaki.

Dodane przez: Aga72

Flaki

Dziś szału nie ma, bo tylko flaczki,...

Kołduny w rosole

Dodane przez: danusia19671

Kołduny w rosole

Przyznam się szczerze, że po raz...

Dodane przez: arnoldo

Flaki wołowe à la Arnold

dobra na kaca

image-1r6tt19

Dodane przez: paolineczka

Flaki

Tak przyrządzone flaki, to nasza...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE