Ziemniak nadziewany

4.5 (166 ocen)

  • 60 min

Podróży kulinarnych smak

  • 60 min

Składniki:

  • 2 duże ziemniaki
    6 plastrów szynki konserwowej
    2-3 garście startego sera
    2-4 łyżek sałatki coleslaw( lub innej ulubionej)
    2 łyżki płaskie masła
    sól do smaku
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniak nadziewany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przecinamy wzdłuż 1. Ziemianki umyte ugotować na pół twardo (nie soliłam wody dodałam sól później możecie to zrobić już teraz)
    Podgotowane wkładamy do nagrzanego do 180*C piekarnika i pieczemy około 20 - 25 minut.
    W tym czasie kroimy w kostkę szynkę konserwową, ścieramy ser, siekamy szczypior. Wyciągamy coleslaw z lodówki
    Gdy mamy ziemniaki upieczone wyciągamy, nacinamy wzdłuż
  • Ściągamy miąższ... 2. Widelcem ze skórki "ściągamy" miąższ na sam dół
  • masełko dodajemy 3. Solimy(jeśli nie gotowaliście w osolonej wodzie), dodajemy masło (
  • dodajemy ser 4. Dodajemy ser
  • dodajemy szykę 5. Dodajemy szynkę
  • i jeszcze colesław 6. Jeszcze colesław,
  • podajemy 7. Szczypiorek i podajemy

Porady

możecie dodać równeż pomidora okrojonego w kostkę, a także ogórka zielonego zamiast sałatki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować