Ziemniak nadziewany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemianki umyte ugotować na pół twardo (nie soliłam wody dodałam sól później możecie to zrobić już teraz)
Podgotowane wkładamy do nagrzanego do 180*C piekarnika i pieczemy około 20 - 25 minut.
W tym czasie kroimy w kostkę szynkę konserwową, ścieramy ser, siekamy szczypior. Wyciągamy coleslaw z lodówki
Gdy mamy ziemniaki upieczone wyciągamy, nacinamy wzdłuż
2.Widelcem ze skórki "ściągamy" miąższ na sam dół
3.Solimy(jeśli nie gotowaliście w osolonej wodzie), dodajemy masło (
4.Dodajemy ser
5.Dodajemy szynkę
6.Jeszcze colesław,
7.Szczypiorek i podajemy
Porady
możecie dodać równeż pomidora okrojonego w kostkę, a także ogórka zielonego zamiast sałatki
Komentarze