Zupa krem z pora

4.5 (152 ocen)

  • 30 min

Błyskawiczna, pyszna zupa na wyjątkowe przyjęcie i uroczystość rodzinną.

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 litra wody
    kostki rosołowe lub z mięsa z kością wołowe lub inne, na zupę
    20 dag białych części pora
    15 dag ziemniaków
    15 dag marchewki
    5 dag korzenia pietruszki
    1- 2 ząbki czosnku
    sól, biały pieprz
    natka pietruszki
    10 dag groszku ptysiowego ( gotowego )




Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Zupa krem z pora Krem

Zupa krem z pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na wywarze z kostki rosołowej lub mięsa gotujemy warzywa, wcześniej dokładnie obrane i umyte, pokrojone drobno w kostkę.
  • 2. Doprawiamy do smaku: solą, pieprzem, vegetą. Miksujemy całość.
  • 3. Podajemy gorącą zupę na talerzu, na którym dodajemy porcję groszku ptysiowego (około 2 dag na osobę ).
    Na wierzch posypujemy natką pietruszki, uprzednio drobno posiekaną.
    Smacznego ;)

Porady

Podana porcja jest na 5 osób. Zamiast groszku ptysiowego możemy podać grzanki natarte czosnkiem, zapieczone w piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować