Lekka zupa z porów i ziemniaków aromatyzowana tymiankiem

4.5 (174 ocen)

Zupa z dodatkiem ulubionych ziół jest bardzo aromatyczna.

Składniki:

  • Składniki:
    2 małe pory albo 1 duży (białe i zielone części)
    4 ziemniaki
    1 cebula
    2 l bulionu z włoszczyzny
    2 listki bobkowe
    3 ziela angielskie
    2 ząbki czosnku
    suszony tymianek
    sól morska
    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Zupa krem z pora Krem

Lekka zupa z porów i ziemniaków aromatyzowana tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry, pory również. Na wcześniej ugotowanym i odcedzonym bulionie gotujemy aż do miękkości ziemniaki i pory. Dodajemy liście laurowe i ziela angielskie. W tym czasie cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy do zupy i wciąż gotujemy.
  • zupa krem porowa 2. Gdy zupa jest gotowa wyciągamy ziela oraz listki i miksujemy w blenderze. Doprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować