Zupa krem z pora

4.67 (3 ocen)

  • 48 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jeżeli ktokolwiek ma potrzebę doznać wizualnie jesiennej barwy złotego słońca, aksamitnej w konsystencji struktury tego co przełykamy, to nie może zostać obojętny wobec zupy krem z porów! Dodatkowo dostarcza ona dla naszego organizmu wszystko co najlepsze z pełnego bukietu warzyw, które oprócz wspomnianego wcześniej pora są jej składnikami. Zatem jeżeli jesteś wybitnym smakoszem, lubisz zdrowo się odżywiać, lub z jakiegokolwiek innego powodu ten przepis wzbudził w Tobie ciekawość, to zapraszam do szczegółowego przepisu, z pełną listą potrzebnych produktów i opisem przygotowania! Smacznego.



  • 48 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g białej części pora
    1 duży ziemniak
    1 marchewka
    1 litr bulionu warzywnego
    1 łyżka masła
    1 łyżka śmietany 18%
    3 łyżki posiekanego koperku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem z pora

Zupa krem z pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem z pora 1. Warzywa obieramy. Por kroimy w piórka, marchewkę i ziemniaka kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy je na rozgrzane masło, podsmażmy i zalewamy gorącym bulionem. Całość gotujemy około 20-25 minut, studzimy i blendujemy.
    Zblendowaną zupę przecieramy przez drobne sito, dodajemy śmietanę, podgrzewamy.
    Podajemy z posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować