Danie obiadowe które zrobicie w 20 minut. Kokosowy kurczak ze szpinakiem, pomidorami i cukinią. Smacznie, zdrowo, bez laktozy za to kokosowo. Uwielbiam takie szybkie dania z jednej patelni.
Kokosowy kurczak ze szpinakiem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę, czosnek obieram i drobno kroję. Przesmażam na maśle klarowanym. Pierś z kurczaka kroję w kostkę. Dodaję do cebuli i przesmażam razem. Doprawiam solą, pieprzem.Wlewam mleczko kokosowe, i chwilę gotuję. Mąkę kokosową rozpuszczam w niewielkiej ilości wody i dodaję do sosu. Dokładam liście szpinaku świeże i już tylko chwilę mieszam aż liście zwiędną. Dodaję pokrojone pomidorki koktajlowe.
2.Cukinię kroję na nitki makaronowe. Wykorzystuje do tego specjalny nożyk. Można pokroić ją też nożem w paski cienkie. Dodaję do potrawy, posypuję natką pietruszki.
Komentarze