Filet z kurczaka duszony z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę,polać sosem sojowym,odstawić na 10 minut do lodówki.
Brokuł umyć, podzielić na różyczki, włożyć na 2-3 minuty do osolonego wrzątku.
Marchew po oczyszczeniu i umyciu pokroić w plastry.
2.Na patelni rozgrzać olej,podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę,dołożyć mięso z kurczaka, obsmażyć chwilę aż się zetnie, dodać marchewkę i 2/3 szklanki wody, przykryć i dusić na małym ogniu 10 minut, dołożyć różyczki brokuła, dusić kolejne 10 minut.
Pod koniec duszenia dodać śmietanę, przyprawić do smaku.
Podawać z ziemniakami lub ulubioną kaszą.
Porady
Jeśli podczas duszenia woda z patelni za bardzo odparuje należy ją uzupełnić.
Komentarze