Filet z kurczaka duszony z czerwoną cebulą i papryką

4.86 (195 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne danie na niedzielny obiad. Proste, szybkie i kolorowe.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z kurczaka podwójny
    1 czerwona cebula
    1 mała czerwona papryka
    szklanka wody
    przyprawa do kurczaka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.86 (195 ocen)

Filet z kurczaka duszony z czerwoną cebulą i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki-u mnie 8.
    2. Natrzeć przyprawą do kurczaka i usmażyć na patelni ok 2-3 minuty z każdej strony, następnie odłożyć na talerz.
    3. Cebulę pokroić w piórka, paprykę umyć, oczyścić i pokroić w cienkie paski.
    4. Warzywa wrzucić na patelnię na której smażyliśmy kurczaka.Przyprawić lekko solą i pieprzem i smażyć ok 10 minut.
    5. Następnie wrzucić kurczaka, podlać wodą i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok 15 minut.

Porady

Zamiast fileta można użyć mięsa z udek kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czerwona cebula Kurczak Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować