REKLAMA
Calzone z nadzieniem a'la meksykańskim. Pewnie daleko im do oryginału ale w mojej rodzinie wszystkim smakowała ta wersja.
Drożdżowe ciasto, niczym chleb z ogromem farszu w środku. Wspaniałe na obiad jak i kolację.
Paszteciki w formie pierożków z ciasta drożdżowego z pikantnym mięsno-pieczarkowym farszem. Do przygotowania farszu wykorzystałam gotowane mięso z rosołu (z kurczaka i indyka). Pierożki są wyśmienite na gorąco z czerwonym barszczykiem, ale dobrze smakują również na zimno. Można je zamrozić i przed podaniem wstawić do nagrzanego piekarnika.
Są potrawy, które najlepiej smakują w Święta i przez to nadają im wyjątkowego charakteru. Pyszne oraz aromatyczne pierożki z kiszoną kapustą i suszonymi grzybami to jedna z takich potraw, której nie może zabraknąć na wigilijnym stole.
rzepis na empanady pochodzi z Ameryki Południowej, a dokładniej z Argentyny, gdzie spotkamy tyle wariacji na temat tego przepisu ilu mieszkańców tego kraju. W kwestii farszu ogranicza nas w zasadzie tylko nasza wyobraźnia. Zazwyczaj są one mięsne, jednak zdarzają się warzywne, rybne, a nawet słodkie
Uwielbiam wszelkiego rodzaju kaukaskie pierogi i placki- ormiańskie, gruzińskie, tatarskie, osetyńskie – wszystkie są przepyszne. Najlepiej smakowałyby z serem suługuni, albo z osetyńskim lub adygejskim serem, ale z mozarellą też smakują wyśmienicie. Spróbujcie koniecznie :)
Pyszne pierogi idealnie nadają się zarówno na obiad, jak i wigilijny stół
Kruche, idealne do zupy grzybowej lub barszczu. W naszej rodzinie te pieczone pierogi są tradycją od bardzo dawna. Nie może ich zabraknąć na wigilijnym stole.
Szybkie w przygotowaniu i niezwykle pyszne , doskonale na przyjęcia ,a przy tym zdrowe i niskokaloryczne .
Najlepiej smakują jako dodatek do gorącego czerwonego barszczu
Ostatnio skomentowane
Boczek pieczony-rolowany