Joanna Lendzion.
Miodownik Marlenka myślę, że to będzie idealne ciasto na święta i świąteczny stół. Miodownik składa się z warstw ciasta miodowego, oraz pysznego kremu kajmakowego z orzechami włoskimi. Ja dziś krem przygotowałam po swojemu, ale na świąteczny stół obowiązkowo krem kajmakowy. Takie ciacho możesz upiec w formie tradycyjnej jak zwykłe ciasto, czyli w blaszce prostokątnej, kwadratowej, lub w formie tortu. Miodownik długo zachowuje świeżość, dlatego świetnie nadaje się na wypiek świąteczny. Marlenkę najlepiej zrobić tydzień wcześniej przed świętami, aby smaki się połączyły, a miodowe deseczki odpowiednio skruszały. Ciasto nie jest trudne w przygotowaniu, ale jest czasochłonne. Najlepiej smakuje na 2,3 dzień od przełożenia.
4 (2 ocen)
Porady
W zależności od ukrojonych kliników może wyjść więcej lub mniej kawałków. Filmik na YouTube: https://youtu.be/ASR0UO5KGEs
Komentarze