Pikantne grillowane wrapy

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Od czasu do czasu można sobie pozwolić na danie typu fast food ;) Jeżeli jest domowy to wiemy co do niego dodajemy :) Tortille z zamarynowanym pikantnym mięsem smakują naprawdę super:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - pszenne tortille: 4 sztuki
    - filety z kurczaka: 2 sztuki
    - sałata: 0.5 sztuki
    - pomidor: 1 sztuka
    - zielony ogórek: 1 sztuka
    - czerwona cebula: 1 sztuka
    - jogurt naturalny: 4 łyżki
    - ketchup: 4 łyżki
    MARYNATA DO KURCZAKA:
    - pikantny ketchup: 6 łyżek
    - musztarda: 1 łyżka
    - tabasco (nadające smak grillowania): 1 łyżka
    - sok z limonki: 0.5 sztuki
    - pikantna papryka wędzona: 0.5 łyżeczki
    - czosnek z chilli: 4 ząbki
    - papryczka piri piri: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pikantne grillowane wrapy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowane wrapy 1. Filety z kurczaka lekko rozbijamy.

    Papryczkę piri piri i czosnek drobno siekamy.

    Składniki na marynatę mieszamy ze sobą i nacieramy nią kurczaka.

    Wstawiamy go do lodówki na kilka godzin.
  • 2. Po tym czasie kurczaka układamy na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej i grillujemy około 10 minut z każdej strony.

    Na każdej tortilli układamy sałatę, plasterki pomidora, ogórka oraz cebuli.

    Usmażone filety kroimy na mniejsze kawałki i układamy na pozostałych dodatkach, polewamy jogurtem i ketchupem.

    Mocno zwijamy i podsmażamy chwilę z obu stron na patelni grillowej bez tłuszczu.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Kurczak Marynata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować