Wrapy śledziowe

  • wyświetlono: 1177 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Wrapy śledziowe to bardzo prosty i smaczny pomysł na śledzika i tortillę a przygotowanie nie zajmuje więcej niż 20 minut.

Mechanik
  • 20min

Składniki

4 filety śledziowe a'la matias
3-4 placki tortilli
1 jabłko kwaśne
1 większy ogórek konserwowy
zielona natka cebuli dymki
3 łyżki majonezu
2-3 łyżki gęstej śmietany
2 łyżeczki octu jabłkowego
łyżeczka cukru
łyżeczka soku z cytryny
sól i pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Wrapy śledziowe

  • 1. Wymoczone i osuszone płaty śledziowe kroimy w ok 1 cm kosteczkę
    Dodajemy pokrojone w kosteczkę i skropione sokiem cytryny jabłko
    następnie pokrojony ogórek konserwowy i poszatkowaną natkę cebuli dymki
    Sos przygotowujemy z połączenia majonezu, śmietany i octu jabłkowego
    Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem
    Gotowy farsz nakładamy na placek tortilli i zawijamy w rulon.
    Wrapy zawijamy w folię i przechowujemy w lodówce.
    Podajemy schłodzone :)

Porady

Wrapy najlepiej przygotować wcześniej aby smaki się przegryzły.
Podając w ten sposób śledzia na pewno zaskoczycie rodzinę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilszkola_babciprzystawkaSałatkaTortillaśledźprzekąskakarnawałkanapkaSylwesterprzepisPostsylwestrowematiascateringśledziowawrapybankietMechanik w kuchni

Komentarze

Podobne przepisy

Koreczki śledziowe z pepperoni

Dodane przez: aicha1988

Koreczki śledziowe z pepperoni

Smaczne koreczki śledziowe, idealne...

tortille

Dodane przez: Martyna1991

Wrapy na ostro z salami i pieczarkami

Idealne na przekąskę czy kolacje...

image-0a0yjfh

Dodane przez: TasteTherapy

Sałatka śledziowa

Coś dla miłośników śledzika ;)

Wrapy z zielonym pesto

Dodane przez: koma61

Wrapy z zielonym pesto

Świetne na przekąskę do szkoły...

image-0mujtqa

Dodane przez: wiesiołek

Sałatka śledziowa

Oryginalne danie wigilijne ze śledzi....w...

image-0ofej9f

Dodane przez: izaa_a

sałatka śledziowa po cygańsku

sałatka jest szybka i pyszna, polecam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE