Ekspresowe kulki daktylowo-orzechowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Daktylowo-orzechowe kuleczki przyrzadzam zazwyczaj, gdy nachodzi mnie nagła ochota na zjedzenie czegoś bardzo słodkiego. Kulki naprawdę zapewniają zastrzyk energii, więc świetnie nadają się do zabrania do pracy, szkoły bądź w podróż, czy na wycieczkę rowerową.

  • 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • około 30 sztuk:

    szklanka orzechów (tu laskowe i migdały)
    1/3 szklanki płatków owsianych bez glutenu
    1/2 szklanki świeżych daktyli bez pestek
    łyżka suszonych czereśni bez pestek
    trochę skórki startej ze sparzonej pomarańczy



    opcjonalnie puder truskawkowy lub buraczany do obtoczenia kulek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kulki

Ekspresowe kulki daktylowo-orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy drobno miksujem po czym przesypujemy je do miski.

    Płatki owsiane i dodajemy je do orzechów.

    Daktyle i czereśnie miksujemy i dodajemy je do reszty składników i zagniatamy na plastyczną masę.

    Formujemy niewielkie kuleczki, które możemy obtoczyć w pudrze truskawkowym, lub buraczanym.

    Przechowujemy w lodówce.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Daktyle Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować