Wrapy wegetariańskie z awokado

4.49 (142 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie w przygotowaniu wrapy z tortilli są świetną propozycją na imprezową przekąskę lub lekki obiad do pracy. Wypełnione delikatnym serkiem lekko pikantną rukolą, papryką, ogórkiem i awokado są zdrowa i smaczna propozycją dla dbających o dietę.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże placki tortilla
    serek kanapkowy śmietankowy
    rukola
    1 papryka czerwona
    1 ogórek wężowy
    1 awokado
    szklanka posiekanych orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

4.49 (142 ocen)

Wrapy wegetariańskie z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją.
    Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą na serku kanapkowym razem z rukolą. Paprykę, ogórka i awokado myjemy i kroimy w podłużne kawałki. Warzywa układamy równomiernie na placku z rukolą. Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować