Grillowane wrapy

5 (184 ocen)

Od czasu do czasu można sobie pozwolić na danie typu fast food ;) Jeżeli jest domowy to wiemy co do niego dodajemy :)

Składniki:

  • 4 pszenne tortille
    2 filety z kurczaka
    sałata
    pomidor
    zielony ogórek
    czerwona cebula
    jogurt naturalny, ketchup

    marynata do kurczaka:

    6 łyżek pikantnego ketchupu
    łyżka musztardy
    łyżka sosu tabasco nadającego posmaku grillowania
    sok z połowy limonki
    pół łyżeczki pikantnej papryki wędzonej
    4 ząbki czosnku z chilli
    1 papryczka piri piri
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Grillowane wrapy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka lekko rozbijamy.

    Papryczkę piri piri i czosnek drobno siekamy.

    Składniki na marynatę mieszamy ze sobą i nacieramy nią kurczaka.

    Wstawiamy go do lodówki na kilka godzin.
  • 2. Po tym czasie kurczaka układamy na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej i grillujemy około 10 minut z każdej strony.
  • 3. Na każdej tortilli układamy sałatę, plasterki pomidora, ogórka oraz cebuli.

    Na tym układamy kawałki kurczaka i polewamy jogurtem i ketchupem.
  • 4. Mocno zwijamy i podsmażamy chwilę z obu stron na patelni grillowej bez tłuszczu.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Kurczak Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować