• Dla 4 osób
  • Łatwy

Hummus jest doskonałym dodatkiem do dań z grilla, mięs, warzyw, a także serów, na przykład cypryjskiego halloumi. Zachwyca bogactwem smaku i zaskakuje fakturą aksamitnej konsystencji.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cieciorka z puszki: 400 gramów
    - cytryna, sok: 0.5 sztuki
    - oliwa: 2 łyżki
    - czosnek: 2 ząbki
    - mleko ((proszę kierować się przepisem, niekoniecznie całe mleko musi zostać zurzyte, trudno określić dokładną ilość)): 1 szklanka
    - kmin rzymski: 2 łyżeczki
    - pieprz kajeński: 1 łyżeczka
    - natka pietruszki i kolendra: 1 pęczek
    - sól o smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki Dodatki Hummus

Hummus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać składniki blenderem/w blenderze, powoli dodawać mleko, aż do uzyskania kremowej konsystencji.
  • 2. Doprawić ziołami i przyprawami.
  • 3. Hummus świetnie sprawdza się jako dodatek, jest też świetnym, alternatywnym smarowidłem do kanapek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować