Galareta drobiowa z groszkiem konserwowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna, domowa galareta z dodatkiem groszku konserwowego. Przygotowana z mięsa drobiowego i warzyw z rosołu. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 ugotowane podudzia z kurczaka
    1 mała marchewka z rosołu
    1 mała pietruszka z rosołu
    3 łyżki groszku konserwowego
    1,5 szkl rosołu
    2 łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta

Galareta drobiowa z groszkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek przekładamy na sitko i odsączamy. Mięso oddzielamy od kości, kroimy na małe kawałeczki. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kosteczkę.
    Do gorącego rosołu wsypujemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy mięso i warzywa, mieszamy.
    Gdy galareta zacznie lekko tężeć przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.91 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Galareta drobiowa z jajkiem i groszkiem

4.91 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Galareta drobiowa z jajkiem i groszkiem

Kasia_S podana w formie babki będzie pyszną ozdobą stołu 24 godz.

To może cię zainteresować