Galareta drobiowa na zimno

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna mięsna drobiowa galareta z mięsa indyczego z wyrazistymi w smaku warzywami słodką marchewką, chrupiącą kukurydzą oraz smacznym groszkiem z dodatkiem kopru. Smaczna przekąska na zimno niezastąpiony dodatek na przyjęciach.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr rosołu
    2 skrzydła z indyka ugotowane w rosole
    1/2 szklanki mrożonej marchewki z groszkiem
    1/2 puszki kukurydzy
    kawałek papryki czerwonej
    2 gałązki kopru świeżego
    sól himalajska
    pieprz kolorowy

    opakowanie żelatyny z przyprawami do galaret na zimno na litr wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki Przekąski

Galareta drobiowa na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z rosołu obieramy i kroimy drobno. Rosół zagotowujemy, przyprawiamy zdejmujemy z ognia i wsypujemy suchą żelatynę. Mieszamy do połączenia. Marchewkę z groszkiem obgotowujemy ok 5 minut odcedzamy. Paprykę czerwoną kroimy w kosteczkę.
  • 2. W formie silikonowej w kształcie babki kładziemy koperek, kostki papryki czerwonej, kukurydzę, marchewkę z groszkiem oraz mięso i ponownie marchewkę, groszek i kukurydzę.
  • 3. Przygotowanym rosołem zalewamy przygotowaną formę z warzywami. Odstawiamy do stężenia.
  • 4. Przechowujemy w lodówce.

Porady

Galaretę podajemy skropioną octem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować