Żurek z wędzoną kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Żurek na wędzonej kiełbasie,pychota.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wędzona kiełbasa 2 szt.
    jajka kurze 2 szt.
    żurek 300 ml
    chrzan tarty 1 łyżeczka
    pietruszka 1 szt.
    marchew 1 szt.
    seler 1/4 małego
    ziemniaki 2 szt.
    Sól
    Pieprz
    Majeranek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Żurek Żur Jajko

Żurek z wędzoną kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszkę, marchew, seler i ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. W 1,5 litra wody gotujemy wędzoną kiełbasę . Do garnka wkładamy pokrojone w kostkę warzywa, ziele angielskie i liście laurowe. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majeranek.

    W między czasie gotujemy jajka na twardo. Gdy warzywa będą miękkie, wlewamy wymieszany żur do garnka. Gotujemy jeszcze kilka minut. Gotowy żurek podajemy z jajkiem i pokrojoną w plastry białą kiełbasą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować