Zupa tajska z sandaczem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Uwielbiam zupę tajską te smaki kojarzą mi się z latem z wakacjami , słońcem no i działa cudownie rozgrzewająco .

Dziś dodałam do niej ugotowanego sandacza ale można użyć każdej innej ryby .

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z sandacza

    1 marchewka

    biała część pora

    żółte curry

    3 ząbki czosnku

    1 mała cebula

    imbir w proszku

    makaron ryżowy z czarnym sezamem

    sezam

    mleczko kokosowe ok 3 łyżki

    pędy bambusa 1 łyżka

    sól

    bulion warzywny ok 1 litr

    chilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa tajska z sandaczem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z sandacza gotujemy na parze lub osolonej wodzie. Po ugotowaniu kroimy na kawałki.

    Marchewkę i pora kroimy w długie cienkie zapałki. Cebule i czosnek siekamy. Warzywa podsmażamy na maśle . Po chwili dolewamy bulion warzywny .Zagotowujemy. Dodajemy pastę curry ,imbir i chilli. Dodajemy mleczko kokosowe. Zagotowujemy. Makaron gotujemy ok 5 min. Odcedzamy.

    Nakładamy zupę dodajemy makaron ,kawałki ryby i posypujemy sezamem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Impreza Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować