Zupa tajska z makaronem jajecznym

4.5 (170 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Orientalna, aromatyczna zupa :)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka mleka kokosowego
    1 czerwona papryka
    1/2 cukinii
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    kawałek imbiru
    1 łyżeczka pasty z ostrych papryczek
    sól z trawą cytrynową (młynek)
    sos sojowy jasny
    1 łyżeczka curry
    1/2 łyżeczki kurkumy
    200 g mrożonych omułków
    200 g makaronu nitki Lubella jajeczna 5 jaj
    szczypiorek do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy Curry

Zupa tajska z makaronem jajecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1/2 papryki, cebulę, pastę paprykową i czosnek zmiksować w blenderze na jednolitą masę. Imbir obrać i pokroić w plasterki. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju i wrzucić plastry imbiru, podgrzać, a następnie wlać zmiksowane warzywa. Gotować 2-3 minut i zalać mlekiem kokosowym. Dodać curry, kurkumę i 2-3 łyżki sosu sojowego oraz sól. Cukinię i paprykę pokroić w kostkę. Warzywa i rozmrożone omułki dodać do gotującej się zupy i gotować około 10 minut. Doprawić do smaku solą i sosem sojowym. Podawać z ugotowanym makaronem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mleko Owoce Owoce morza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować