Sałata pak choi z grillowanym pstrągiem i cheedarem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Do zrobienia sałatki użyłam zdrową i nieco inną sałatę pak choi , dodałam także troszkę liści zwykłej sałaty masłowej .Do tego przepyszny filet z pstrąga , żółte pomidory i odrobina sera .

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 sałata pak choi

    4 liście sałaty masłowej

    1 żółty pomidor

    2 łyżki płatków sera cheedar

    sok z cytryny

    2 łyżki olej ,3 łyżki sos chili słodki ,sól

    pomidorki koktajlowe 5 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ryba Ser

Sałata pak choi z grillowanym pstrągiem i cheedarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę pak choi odrywamy ,myjemy i rwiemy na mniejsze części to samo robimy z sałatą masłową .

    Filet z pstrąga osuszamy solimy ,kropimy cytryną i grillujemy.

    Pomidora żółtego kroimy w kostkę . Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Filet z pstrąga rwiemy na kawałki. Sałaty mieszamy , dodajemy pomidory i pstrąga. Do 2 łyżek oleju dodajemy 3 łyżki sosu słodkiego chilli , mieszamy ,polewamy sałatę . Po wierzchu posypujemy startym serem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Pstrąg Ryby Sałata Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować