Dorada zapiekana w pomidorach

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo smaczny i szybki przepis na wręcz królewski obiad

  • 35 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • dorada świeża

    1 szklanka przecieru pomidorowego w butelce

    sól

    pieprz

    1 ząbek czosnku

    1 łyżeczka cukru

    1 łyżeczka oregano

    1 pomidor

    1 plasterek masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorada zapiekana w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Świeżą doradę osuszamy solimy do smaku. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni wkładamy w naczyniu żaroodpornym do piekarnika na 20 min. Po tym czasie ,zmniejszamy do 160 stopni,na rybę kładziemy plasterki masła. Przecier pomidorowy doprawiamy solą ,pieprzem ,posiekanym czosnkiem ,oregano i cukrem. Mieszamy. Polewamy rybę i zapiekamy 10 min. Następnie układamy na niej cienkie plasterki pomidora i pieczemy jeszcze ok 7 min. Podajemy z kiełkami i cytryną .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorada Pomidor Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować