Zupa krem z rukoli

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dla wielbicieli włoskich smaków

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 125 g rukoli
    100 ml oliwy z oliwek
    1,2 l bulionu warzywnego
    125 g mozzarelli
    pomidorki koktajlowe
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa krem z rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem z rukoli 1. Rukolę blendujemy razem z oliwą.
    Następnie przelewamy do garnka, lekko podsmażamy, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy na wolnym ogniu przez kwadrans, ponownie blendujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy z mozzarellą pokrojoną w kostkę i pomidorkami koktajlowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Rukola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zupa krem z dyni.

4.49 (191 ocen)

Zupa krem z brukselki

To może cię zainteresować