Zupa krem z pieczarek

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smak tej zupy jest rewelacyjny, szybko przygotowujesz i zachwycisz całą rodzinę. Robię tą zupę, gdy mam mało czasu na przygotowanie obiadu. Przyrządzić możesz zupę na bulionie lub na kostce rosołowej.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 400 g pieczarek
    • 600 g wody
    • 200 g mleka
    • 1 kostka warzywna
    • 50 g mąki pszennej
    • ½ łyżeczka soli
    • 50 g śmietany 30%
    • 40 g serka topionego śmietankowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Pieczarki myję, kroję na połówki, blenduję blenderem 3 minuty. Następnie przekładam do garnka, wlewam wodę, mleko, dodaję kostkę warzywną, wsypuję sól i gotuję.
    Śmietanę rozrabiam z serkiem topionym oraz mąką i hartując wlewam do zupy, gotuję do momentu zagotowania.
  • zupa 2. Zupa gotowa.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Blendowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować