Zupa El Mexicano

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Takie dania zapewne każdy z Was lubi, zupa i drugie danie razem. Rozgrzewająca zupa w sam raz na jesienne dni.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na kuleczki mięsne:
    • ½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    • 1 jajko
    • 1 cebula
    • 2 łyżki przyprawy gyros
    • Sól
    • 2 łyżki bułki tartej
    Składniki na zupę:
    • ½ kg ziemniaków
    • 4 papryki czerwone
    • 1 cebula
    • 2 opakowania zupy cebulowej
    • 1000g sosu meksykańskiego w słoiczku
    • Sól
    • Szczypta chili
    • Olej do smażenia
    • 2 serki topione śmietankowe
    • ½ szklanki śmietany 30%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kotlety

Zupa el mexicano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Wszystkie składniki na mięsne kuleczki łączymy ze sobą i robimy małe kotleciki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180°C.
  • sos 2. Ziemianki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie.
    Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki, pod koniec prużenia wlewamy zupę cebulową rozrobioną w połowie szklanki zimnej wody, chwilkę gotujemy.
    Sos z paprykami wlewamy do ziemniaków, dodajemy sosy meksykańskie, doprawiamy chili.
  • śmietana 3. Następnie łączymy z kuleczkami mięsnymi i zagęszczamy serkami topionymi rozrobionym w śmietanie.
    Chwilkę gotujemy aż serki nam się rozpuszczą.
  • zupa 4. Zupa gotowa.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Papryka Sery Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować