Pyszne tresciwe kotleciki mięsno warzywne-z produktów gotowanych w rosołe oraz z dodatkiem sera........ Kotleciki te sa delikatne w smaku więc nalezy je mocniej doprawić.polecam
30 min
Składniki:
gotowane mieso w rosołe np 2 udka
1/2 pęczka natki pietruszki
1-2 marchwie gotowane w rosole
mały korzeń pietruszki gotowany w rosole
cebula biała
jajko
100 g sera zółtego statego
bułka tarta
olej do smażenia
sól ,pieprz
zioła prowansalskie
szczypta chili
Kotlety siekane z mięsa i marchwi gotowanej w rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieso ugotowane w rosole oddzielamy od kości ,siekamy nożem . Marchew i korzeń pietruszki takze siekamy drobno.Cebule scieramy na tarce.Składniki mieszamy ze soba , dodajemy jajko , posiekana natkę i starty ser
mieszamy. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi oraz szczypta chili .Jeśli masa jest za rzadka dodajemy trochę bułki tartej. Formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce i smażymy na rumiano z obu stron.j
Komentarze