Zupa chili con carne

5 (161 ocen)

Pyszna zupka na jesienne i zimowe dni.

Składniki:

  • 3 papryki czerwone
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 puszka kukurydzy
    4 większe cebule
    1 podwójna pierś z kurczaka
    3-4 ząbki czosnku
    2 szklanki rosołku (może być kostka rosołowa)
    4 pomidory
    sól, pieprz, wegeta,
    2-3 łyżeczki przyprawy chili jalapeno
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kurczak 1. Kurczaka pokroić w kostkę i przysmażyć na tłuszczu.
  • czosnek i cebula 2. Czosnek zgnieść za pomocą noża, pokroić w drobniutką kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, przysmażyć na złoty kolor na tłuszczu, pod koniec dodać czosnek.
  • papryka 3. Papryki pokroić w kostkę, przysmażyć na tłuszczu.
  • Połączyć składniki 4. Przyrumienioną cebulkę z czosnkiem oraz przysmażoną paprykę dodać do kurczaka.
  • dodać kukurydzę 5. Do potrawy dodać kukurydzę wraz z zalewą, gotować ok 15 min.
  • dodać rosołek i fasolę 6. Wlać rosołek oraz dodać odcedzoną fasolę czerwoną.
  • dodać pomidory 7. Po chwili dodać sparzone i pokrojone w kostkę pomidory. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, wegetą oraz przyprawą chili jalapeno.

Porady

Ilość przyprawy chili jalapeno należy dostosować do ostrości potraw jaką się lubi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Kukurydza Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować