Zupa chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka pokroić w kostkę i przysmażyć na tłuszczu.
2.Czosnek zgnieść za pomocą noża, pokroić w drobniutką kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, przysmażyć na złoty kolor na tłuszczu, pod koniec dodać czosnek.
3.Papryki pokroić w kostkę, przysmażyć na tłuszczu.
4.Przyrumienioną cebulkę z czosnkiem oraz przysmażoną paprykę dodać do kurczaka.
5.Do potrawy dodać kukurydzę wraz z zalewą, gotować ok 15 min.
6.Wlać rosołek oraz dodać odcedzoną fasolę czerwoną.
7.Po chwili dodać sparzone i pokrojone w kostkę pomidory. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, wegetą oraz przyprawą chili jalapeno.
Porady
Ilość przyprawy chili jalapeno należy dostosować do ostrości potraw jaką się lubi.
Komentarze