Chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie, dodajemy mięso i wszystko razem chwilę smażymy.
2.Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i ogórki. Wszystko razem chwile przesmażamy, dodajemy zmiksowane pomidory z puszki, dodajemy oregano i paprykę wędzoną i chili, solimy i pieprzymy do smaku.
3.Dolewamy szklankę wody i wszystko dusimy pod przykryciem około 30 minut, pilnując aby nam się nie przypaliło.
4.Teraz nadszedł moment aby do naszego dania dodać czerwoną fasolę (dokładnie ją wcześniej musimy wypłukać), oraz kukurydzę. wszystko doprawiamy teraz do smaku solą, pieprzem i chili. (uwaga danie ma być ostre, ale nie możemy przesadzić, każdy musi dopasować ostrość do swojego smaku). Gotujemy jeszcze chwilę bez przykrycia, aż Nasze danie uzyska pożądaną przez nas konsystencję.
Porady
Danie podajemy gorące z pieczywem, ryżem lub tortille.
Komentarze