REKLAMA

Wieprzowe pulpeciki

wyświetlono: 4952 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Ich wielkim zwolennikiem jest mój mąż i syn, dla nich bardzo często je robię.

opublikowany: 24.08.2017
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 kg łopatki wieprzowej
    1 jajko
    1 kajzerka
    1 szklanka wody zimnej
    sól i pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    ok 1 szklanka gorącej wody
    1ccebula
    tłuszcz do smażenia
Ocena:

(średnia 4.5 z 172 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić wraz z cebulą i namoczoną w zimnej wodzie kajzerką, dodać jajko, dobrze wyrobić i przyprawić do smaku. Z masy mięsnej wykonać małe pulpeciki. Pulpeciki kłaść na rozgrzany tłuszcz i przysmażyć na rumiano, po czym podlać wrzątkiem i dusić jeszcze ok pół godziny pod przykryciem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Borowka Borowka

Pulpeciki wieprzowe w sosie szpinakowym

Danie to zawiera mnóstwo wartościowych witamin.

kategoria: Dania główne opublikowany: 25.06.2014 | wyświetlono: 685 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: czarrna DSC_2816

Zapiekane pulpeciki

Gdy mamy więcej czasu na przygotowanie obiadu nawet zwykłe mielone mogą stanowić atrakcyjną propozycję :)

kategoria: Dania główne pulpety opublikowany: 07.01.2015 | wyświetlono: 8420 Książki kucharskie: 19 | Polecenia: 2

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE