Wieprzowe pulpeciki

  • wyświetlono: 3176 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ich wielkim zwolennikiem jest mój mąż i syn, dla nich bardzo często je robię.

anka1988
  • 15 porcje
  • 40min

Składniki

1/2 kg łopatki wieprzowej
1 jajko
1 kajzerka
1 szklanka wody zimnej
sól i pieprz do smaku
zioła prowansalskie do smaku
ok 1 szklanka gorącej wody
1ccebula
tłuszcz do smażenia

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Wieprzowe pulpeciki

  • 1. Mięso zmielić wraz z cebulą i namoczoną w zimnej wodzie kajzerką, dodać jajko, dobrze wyrobić i przyprawić do smaku. Z masy mięsnej wykonać małe pulpeciki. Pulpeciki kłaść na rozgrzany tłuszcz i przysmażyć na rumiano, po czym podlać wrzątkiem i dusić jeszcze ok pół godziny pod przykryciem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pulpetypulpecikiłopatkaszybki obiadłopatka wieprzowaobiad dla dzieciobiad miesnypulpety mięsne
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pulpeciki drobiowe

Dodane przez: Krystyna32

Pulpeciki drobiowe

Smaczne i aromatyczne pulpeciki.

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Gulasz wieprzowy po węgiersku

Gulasz wieprzowy - doskonały do...

Aromatyczne pulpeciki z ciecierzycy

Dodane przez: Kloruś

Aromatyczne pulpeciki z ciecierzycy

Ciecierzyca ma delikatny i mało...

Pieczona polędwica wieprzowa

Dodane przez: anemon

Pieczona polędwica wieprzowa

Wystarczy wieczorem zamarynować...

image-12rpxi3

Dodane przez: paolineczka

Pulpeciki Maluszka

Te pyszne pulpeciki możemy podać...

Domowe pulpeciki

Dodane przez: anka1988

Domowe pulpeciki

Pomysł na obiad, alternatywa dla...