Zupa kalafiorowa

4.5 (153 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Pyszna, jesienna rozgrzewająca zupa, uwielbiana przez dzieci i dorosłych.

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 kalafior
    1 udko z kurczaka
    1,5 litra zimnej wody
    1 marchewka
    1 pietruszka korzeń
    Kilka fasolek szparagowych żółtych
    Kilka fasolek szparagowych zielonych
    Sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku
    Natka pietruszki do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udko z kurczaka umyć pod bieżącą zimną wodą, dodać do wody wraz z różyczkami kalafiora, potartą na tarce o drobnych oczkach marchewką i pietruszką oraz pokrojonymi na kawałki fasolką szparagową, posolić i gotować do miękkości, zbierając od czasu do czasu powstającą szumowinę. W momencie gdy warzywa będą miękkie wyjąć udko, ubrać dwie chochelki zupy, zblendować i wlać do całości, zupę doprawić , na koniec dodając drobno poszatkowaną zieloną pietruszkę, zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować