Zupa a'la ramen z rosołu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zupa a'la ramen z rosołu i mięsa które pozostało z obiadu. Za sprawą wyrazistych przypraw azjatyckich i warzyw oraz makaronu ryżowego możemy w prosty sposób przygotować wspaniałą sycącą zupę inspirowaną smakami Azji. Polecam moja rodzinka była zachwycona.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • około 600 ml rosołu ( mój gotowany z dodatkiem udek z kurczaka)
    makaron ryżowy około 150 gramów ( może być inny do dań azjatyckich np. chow mein)
    około 200 gramów mieszanki warzyw do dań chińskich (użyłam mrożonki)
    2 jajka
    Marchewka z rosołu
    natka pietruszki kilka gałązek
    mięso z rosołu
    4 plasterki imbiru
    2 ząbki czosnku
    duża szczypta kurkumy
    2-3 łyżki sosu sojowego
    szczypta chili
    2 goździki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa a'la ramen z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
    Jajka ugotować na twardo.
  • 2. Do przecedzonego rosołu dodać przyprawy oraz mieszankę warzyw do dań chińskich.
    Całość doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu około 10-15 minut.
  • 3. Do miseczki włożyć sporą porcję makaronu ułożyć pokrojoną na zapałkę marchewkę, mięso z rosołu oraz połowę jajka i zieleninę.
    Całość zalać bardzo gorącą zupą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron ryżowy Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować