Żeberka w pomarańczowej marynacie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Soczyste i bardzo aromatyczne mięso, które praktycznie robi się samo :)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g żeberek wieprzowych
    1 słoiczek dżemu pomarańczowego
    5 łyżek ostrego keczupu
    2 ząbki czosnku
    przyprawa do żeberek
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dżemy Dania główne

Żeberka w pomarańczowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka oczyścić i podzielić na mniejsze porcje. Do miski przełożyć dżem pomarańczowy, keczup, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawę do żeberek. Całość dokładnie wymieszać. Żeberka natrzeć powstałą marynatą i odstawić na min.3-4 godz (a najlepiej całą noc).
  • żeberka w marynacie pomarańczowej 2. Po tym czasie zamarynowane mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i przykryć. Piec ok.70-80 minut w 180 st. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować