xxxx

Milycooking

Liczba punktów za aktywność
52
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
pączki
Użytkownik Milycooking w dniu 11.02.2021 07:25 opublikował przepis :

Pączki z azjatycką nutą. Mango i wiórki kokosowe

Tłusty czwartek już tuż tuż więc trzeba przygotować coś czym będzie można uczcić ten dzień. Większość z Nas sięga wtedy po pączki. Ja również, dlatego w tym roku postanowiłem przygotować je troszkę inaczej. Nie tak klasycznie a ze smakiem, który lubię. Czyli smakiem Azji, a że to deser więc nie mogło zabraknąć mango i kokosa. Zapraszam

Camembert
Użytkownik Milycooking w dniu 20.01.2021 17:38 opublikował przepis :

Grillowany camembert z konfiturą z wiśni. Prosta przystawka

Dziś przedstawiam Wam propozycje na bardzo szybką przystawkę – grillowany camembert z konfiturą z wiśni. Jest ona bardzo łatwa w przygotowaniu jednak uważam, że zaskoczy nie jednego waszego gościa. Grillowany ser po prostu rozpływa się w ustach a konfitura z wiśni podkręca niepowtarzalny smak.

kapusta
Użytkownik Milycooking w dniu 22.12.2020 07:05 opublikował przepis :

Kapusta wigilijna z grzybami i śliwką

Kapusta wigilijna to tradycyjna i obowiązkowa pozycja na naszych stołach wigilijnych. Nie znam nikogo kto by jej na święta nie przygotowywał. Przepisów na to danie jest tyle co ludzi, jedni siekają kapustę inni nie. Są też takie przepisy, w których autorzy proponują łączenie świeżej kapusty z kiszoną. W mojej propozycji nie będziemy siekać kapusty, bigos ugotujemy tylko na kapuście kiszonej dodamy do niej grzyby i śliwkę. Zapraszam

placki z grzybami
Użytkownik Milycooking w dniu 17.12.2020 07:22 opublikował przepis :

Placki z grzybami – potrawa wigilijna

Kolejną potrawą, która co roku gości na moim stole są placki z grzybami. Odkąd pamiętam moja babcia przygotowywała te placki. Gdy tylko o nich sobie przypomnę to kojarzą mi się ze świętami Bożego Narodzenia. Przygotowanie jest dość proste a same placki smaczne. Ciasto bardzo podobne do naleśnikowego. Tylko gęstsze i ugotowane suszone grzyby ( oczywiście wcześniej namoczone ). I to cała filozofia dania, które dzisiaj prezentuje. Zapraszam.

Kluski z makiem
Użytkownik Milycooking w dniu 10.12.2020 06:48 opublikował przepis :

Kluski z makiem, rodzynkami i miodem

Co raz bardziej czuć święta więc kolejną moją propozycją na wigilijny stół są kluski z makiem. Mak jest nieodzownym elementem świąt Bożego Narodzenia. Chyba w każdym domu podczas świąt jest chociaż jedna potrawa przygotowana z jego użyciem. W moim domu zawsze jedną z 12 potraw są kluski z makiem. Połączenie maku, rodzynek, orzechów włoskich i skórki z pomarańczy już jest genialne a gdy do tego wszystkiego dodamy miód to po prostu niebo w gębie. Ja już czuje ten smak. A Wy? Zapraszam!

barszcz wigilijny
Użytkownik Milycooking w dniu 03.12.2020 07:08 opublikował przepis :

Barszcz wigilijny na zakwasie. Prosty w przygotowaniu

Święta tuż tuż powoli zaczynamy przygotowania i planowanie co pojawi się na naszych świątecznych stołach. Jedną z moich propozycji na święta jest tradycyjny barszcz wigilijny. Przygotujemy go na warzywnym bulionie z dodatkiem zakwasu buraczanego i wywaru z suszonych grzybów. Osobiście uwielbiam właśnie taki barszcz i robię go nie tylko na święta. Dzięki zakwasowi buraczanemu ma swój oryginalny smak a dodatkowo wywar grzybowy sprawi, że poczujemy świąteczny klimat w całym domu.

pasta z bobu
Użytkownik Milycooking w dniu 05.11.2020 06:57 opublikował przepis :

Pasta z bobu. Idealna na śniadanie lub drugie śniadanie

Dziś w mojej kuchni gości pyszna pasta z bobu. Idealna propozycja na śniadanie czy drugie śniadanie w pracy. Przygotowuje się ją łatwo. Oprócz tego, że jest genialna w smaku jest też zdrowa dzięki właściwościom bobu.

chia
Użytkownik Milycooking w dniu 09.10.2020 07:03 opublikował przepis :

Pudding chia z mlekiem kokosowym i truskawkami

Dziś w mojej kuchni goszczą jeszcze truskawki a dokładniej pudding chia z truskawkami. Propozycja niby deserowa ale też genialnie sprawdza się jako drugie śniadanie. Do tej kompozycji wybornie pasuje mleko kokosowe i uważam, że jest to najlepszy wybór. Dla mnie najlepiej smakuje na drugi dzień jak wszystkie smaki się zaprzyjaźnią ze sobą przez noc w lodówce.