xxxx

Milycooking

Liczba punktów za aktywność
36
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
Borówka
Użytkownik Milycooking w dniu 08.07.2020 07:34 opublikował przepis :

Pyszne ciasto bez pieczenia z borówką

Moja propozycja na dziś to ciasto bez pieczenia składające się z trzech warstw ( masa budyniowa, masa czekoladowa, bita śmietana ). Dodatkowo świeża borówka aby zrównoważyć smak. Może nie robi się go długo. Jednak czas oczekiwania na zastygnięcie poszczególnych mas nie jest krótki to efekt końcowy jest naprawdę wyśmienity. Ja już wiem, że warto było czekać teraz to Wy sprawdźcie sami

Makaron ze szpinakiem
Użytkownik Milycooking w dniu 03.07.2020 09:07 opublikował przepis :

Makaron ze szpinakiem i parmezanem

Makaron ze szpinakiem to kolejna już propozycja na moim blogu na szybkie danie. Można przygotować go zarówno na obiad jak i na kolacje. Czas przygotowania to zaledwie 15 minut. Nie wierzycie? To sami sprawdzicie, zapraszam!

Makaron ryżowy
Użytkownik Milycooking w dniu 02.06.2020 07:11 opublikował przepis :

Makaron ryżowy z kurczakiem i szparagami

Dziś kolejna propozycja na szybki obiad czyli makaron ryżowy z kurczakiem i szparagami. Wiem, że dużo osób szuka właśnie przepisów, pomysłów i inspiracji na szybki obiad, szczególnie w tygodniu. Więc z ratunkiem przychodzi mój pomysł jak szybko wykonać danie z makaronu ryżowego. Ja przygotowuje go na woku Wy jeżeli go nie macie spokojnie możecie robić to na patelni. Nie trzeba ani wyszukanych składników, ani dużych umiejętności aby przygotować to danie. Ma być szybko i smacznie. Zapraszam!

owoce morza
Użytkownik Milycooking w dniu 21.05.2020 07:25 opublikował przepis :

Owoce morza w mleku kokosowym z nutką tajskiej kuchni

Dziś propozycja na pyszne owoce morza. Dawno na blogu nie pojawiało się nic z tajskiej kuchni a ja już zdążyłem zatęsknić za takimi smakami Nasze owoce morza udusimy w mleczku kokosowym a ich połączenie z trawą cytrynową i imbirem da niepowtarzalny smak. Zapraszam

Pizza
Użytkownik Milycooking w dniu 17.05.2020 11:02 opublikował przepis :

Domowa pizza z chorizo i suszonymi pomidorami

Pizza, kto z Was jej czasem nie zamawia? Jedni lubią na grubym, inni na cienkim cieście a jeszcze inny w wersji calzone. Dzisiaj zapraszam Was na domową pizze z chorizo i suszonymi pomidorami. Pokaże Wam prosty przepis na ciasto i sos. Przy okazji przekonacie się jak wyśmienicie komponują się zaproponowane przeze mnie składniki. Zapraszam

Rolada
Użytkownik Milycooking w dniu 12.05.2020 07:00 opublikował przepis :

Rolada kokosowa szybka i bez pieczenia

Dziś zawitała do Nas szybka w przygotowaniu rolada kokosowa. Sam czas przygotowania jest na prawdę krótki jednak nasz rolada musi swoje odleżeć w lodówce. Kolejna myślę zaleta przygotowania rolady to nie pieczenie. Zresztą za chwilę sami się przekonacie

pstrąg
Użytkownik Milycooking w dniu 04.05.2020 06:40 opublikował przepis :

Pstrąg pieczony z cebulą, cytryną, koperkiem i masłem

W moich propozycjach na blogu ryba jeszcze się nie pojawiała więc dziś na moim talerzu zawitał pieczony pstrąg. Delikatna ryba łączy się z cytryną i koperkiem w idealne danie, którego nie może ominąć żaden smakosz. Tak więc zapraszam na mojego pieczonego pstrąga

udka pieczone
Użytkownik Milycooking w dniu 30.04.2020 07:01 opublikował przepis :

Pieczone udka w czarnej herbacie i rumie

Dziś na obiad proponuje pieczone udka w czarnej herbacie i rumie. Chyba każdy, a na pewno większość z Was próbowała pić herbatę z rumem. Jak dla mnie doskonałe połączenie. To dlaczego by nie zrobić z takiego połączenia sosu? Sami się przekonacie jak zrobicie, jak to smakuje. Mogę tylko zdradzić, że smak jest nieziemski a mięso bardzo delikatne.

sos pieczarkowy
Użytkownik Milycooking w dniu 21.04.2020 19:42 opublikował przepis :

Sos pieczarkowy. Szybki i prosty w przygotowaniu

Jutro obchodzimy światowy dzień pieczarki i z tego powodu postanowiłem pokazać Wam sos pieczarkowy. Szybki i prosty w przygotowaniu ale troszkę różniący się od takiego standardowego, czyli ze śmietanką 30%. W mojej propozycji jednak, pojawiają się dwa inne składniki, które nadają naszemu sosowi ciemny kolor. A zagęszczamy go odrobiną mąki z wodą. Zresztą zaraz wszystko Wam wyjaśnię