REKLAMA

xxxx

Milycooking

Liczba przepisów
54
Liczba obserwujących
0
 
Wyślij wiadomość
Użytkownik Milycooking w dniu 15.04.2021 10:45 opublikował przepis:

Czipsy z tortilli z parmezanem i czosnkiem

Czipsy z tortilli są fajną przekąską na te długie jesienne wieczory. Chrupiące, pachnące połączeniem parmezanu z czosnkiem aż same się proszą, aby je zjeść. Zapraszam!
Użytkownik Milycooking w dniu 14.03.2021 07:10 opublikował przepis:

Domowe batoniki owsiane z dodatkami

Domowe batoniki owsiane to zdrowa przekąska, która może również służyć jako drugie śniadanie w pracy lub dla dzieci w szkole. Są one na prawdę proste w wykonaniu a dodatki możecie dowolnie zmieniać.
Użytkownik Milycooking w dniu 11.02.2021 07:25 opublikował przepis:

Pączki z azjatycką nutą. Mango i wiórki kokosowe

Tłusty czwartek już tuż tuż więc trzeba przygotować coś czym będzie można uczcić ten dzień. Większość z nas sięga wtedy po pączki. Ja również, dlatego w tym roku postanowiłem przygotować je troszkę inaczej. Nie tak klasycznie a ze smakiem, który lubię. Czyli smakiem Azji, a że to deser więc nie mogło zabraknąć mango i kokosa. Zapraszam
Użytkownik Milycooking w dniu 03.02.2021 17:06 opublikował przepis:

Czipsy z jarmużu – idealna przekąska na imprezę lub do ulubionego serialu

Czipsy z jarmużu czyli bardzo szybka, prosta i zdrowa przekąska, która zaskoczy Waszych bliskich lub znajomych. Możecie przygotować je na domową imprezę w formię przekąski lub jako zamiennik tradycyjnych czipsów bądź popcornu przy oglądaniu filmu/serialu.
Użytkownik Milycooking w dniu 20.01.2021 17:38 opublikował przepis:

Grillowany camembert z konfiturą z wiśni. Prosta przystawka

Dziś przedstawiam Wam propozycje na bardzo szybką przystawkę – grillowany camembert z konfiturą z wiśni. Jest ona bardzo łatwa w przygotowaniu jednak uważam, że zaskoczy nie jednego waszego gościa. Grillowany ser po prostu rozpływa się w ustach a konfitura z wiśni podkręca niepowtarzalny smak.
Użytkownik Milycooking w dniu 08.01.2021 18:47 opublikował przepis:

Szakszuka z kurkami – śniadanie prosto z bliskiego wschodu

Szakszuka to moja propozycja na pyszne i sycące śniadanie prosto z bliskiego wschodu. Uwielbiam je przygotowywać ponieważ sam jej widok sprawia, że chce się jeść.
Użytkownik Milycooking w dniu 22.12.2020 07:05 opublikował przepis:

Kapusta wigilijna z grzybami i śliwką

Kapusta wigilijna to tradycyjna i obowiązkowa pozycja na naszych stołach wigilijnych. Nie znam nikogo kto by jej na święta nie przygotowywał. Przepisów na to danie jest tyle co ludzi, jedni siekają kapustę inni nie. Są też takie przepisy, w których autorzy proponują łączenie świeżej kapusty z kiszoną. W mojej propozycji nie będziemy siekać kapusty, bigos ugotujemy tylko na kapuście kiszonej dodamy do niej grzyby i śliwkę. Zapraszam
Użytkownik Milycooking w dniu 17.12.2020 07:22 opublikował przepis:

Placki z grzybami – potrawa wigilijna

Kolejną potrawą, która co roku gości na moim stole są placki z grzybami. Odkąd pamiętam moja babcia przygotowywała te placki. Gdy tylko o nich sobie przypomnę to kojarzą mi się ze świętami Bożego Narodzenia. Przygotowanie jest dość proste a same placki smaczne. Ciasto bardzo podobne do naleśnikowego. Tylko gęstsze i ugotowane suszone grzyby ( oczywiście wcześniej namoczone ). I to cała filozofia dania, które dzisiaj prezentuje. Zapraszam.
Użytkownik Milycooking w dniu 10.12.2020 06:48 opublikował przepis:

Kluski z makiem, rodzynkami i miodem

Co raz bardziej czuć święta więc kolejną moją propozycją na wigilijny stół są kluski z makiem. Mak jest nieodzownym elementem świąt Bożego Narodzenia. Chyba w każdym domu podczas świąt jest chociaż jedna potrawa przygotowana z jego użyciem. W moim domu zawsze jedną z 12 potraw są kluski z makiem. Połączenie maku, rodzynek, orzechów włoskich i skórki z pomarańczy już jest genialne a gdy do tego wszystkiego dodamy miód to po prostu niebo w gębie. Ja już czuje ten smak. A Wy? Zapraszam!
Użytkownik Milycooking w dniu 03.12.2020 07:08 opublikował przepis:

Barszcz wigilijny na zakwasie. Prosty w przygotowaniu

Święta tuż tuż powoli zaczynamy przygotowania i planowanie co pojawi się na naszych świątecznych stołach. Jedną z moich propozycji na święta jest tradycyjny barszcz wigilijny. Przygotujemy go na warzywnym bulionie z dodatkiem zakwasu buraczanego i wywaru z suszonych grzybów. Osobiście uwielbiam właśnie taki barszcz i robię go nie tylko na święta. Dzięki zakwasowi buraczanemu ma swój oryginalny smak a dodatkowo wywar grzybowy sprawi, że poczujemy świąteczny klimat w całym domu.