Żeberka paski wieprzowe w sosie własnym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo lubimy takie zwykłe domowe jedzonko jak paski żeberek wieprzowych w sosie własnym. Tym bardziej smakuje, gdy przygotuje się do samemu. Smak przebija wszystko!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450 g żeberek paski,
    0,5 łyżki przyprawy do mięsa,
    0,5 łyżki czerwonej papryki słodkiej w proszku,
    1 łyżeczka pieprzu cytrynowego,
    3 łyżki oleju,
    0,5 łyżki przyprawy chimichurri,
    2 szklanki wody,
    1 łyżka suszonych warzyw.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka paski wieprzowe w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żeberka 1. Żeberka pokroić na części, obsypać przyprawami i wymieszać odstawić na 15 minut, aby mięso przeszło przyprawami. Po tym czasie żeberka ułożyć na patelni.
  • żeberka 2. Obsmażyć z obu stron na brązowo lekko przypalając.
  • żeberka 3. Następnie podlać wodą wsypać suszone warzywa.
  • żeberka 4. Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.
  • żeberka 5. Dusić tak długo aż woda wyparuje i powstanie sos. Nie doprawiać już niczym chyba że ktoś lubi słone.
  • źeberka 6. Żeberka paski wieprzowe w sosie własnym podałam z całymi ziemniakami, koperkiem i sosem od żeberek oraz surówką z kiszonej kapusty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

4.83 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka duszone w gęstym sosie

To może cię zainteresować