REKLAMA

Bitki wieprzowe w sosie własnym

wyświetlono: 11276 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Klasyka polskiej kuchni, a przede wszystkim smak dzieciństwa.

opublikowany: 07.11.2017
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 1 godz. 10 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg schabu bez kości
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    liść laurowy
    ziele angielskie
    olej do smażenia
    sól
    pieprz
    mąka do zagęszczenia sosu
Ocena:

(średnia 4.49 z 155 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić Bitki wieprzowe w sosie własnym?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić w cienkie 1-1,5 cm plastry. Rozbić. Doprawić solą i pieprzem. Rozgrzać olej i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Cebulę i czosnek pokroić, zeszklić, dodać do mięsa. Całość zalać wodą (lub bulionem), tak aby przykryć mięso. Dodać ziele angielskie i liść laurowy oraz doprawić do smaku. Dusić pod przykryciem przez ok.1 godz. (aż mięso będzie kruche). Pod koniec duszenia zagęścić mąką. Aby uzyskać bardziej kremowy sos można dodać trochę śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: pati197799 pati197799

bitki wieprzowe w sobie własnym

smaczne i kruche

kategoria: Dania główne bitki Szynki opublikowany: 24.08.2012 | wyświetlono: 16308 Książki kucharskie: 12 | Polecenia: 0
Dodane przez: Martyna1991 martyna

Bitki schabowe z cebulą w sosie własnym

Szybkie i proste w przygotowaniu mięso na obiad.

kategoria: Dania główne kotlety bitki opublikowany: 09.12.2013 | wyświetlono: 17253 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE