Żeberka paski duszone w sosie

4 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dziś mam dla was przepis na pyszne żeberka duszone w sosie zaciągniętym mąką ziemniaczaną, wiem że niektórym to się nie spodoba ale to wasz problem ponieważ mąka ziemniaczana jest dużo zdrowsza niż pszenna. Po przepis zapraszam na Kuchnia domowa Agi. 

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1340 kg żeberek wieprzowych paski,
    1 opakowanie 20 g przyprawy do żeberek,
    3 łyżki oleju KUJAWSKI papryka ostra, bazylia, pomidor
    dodatkowo na sos :

    4 szklanki wody przegotowanej letniej,
    2 łyżki suszonych warzyw,
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Żeberka paski duszone w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Podzielone żeberka obsypać przyprawą dodać olej i wmasować dokładnie w żeberka odstawić na 10 minut
  • obiad 2. Żeberka podsmażyć z obu stron, po podsmażeniu przełożyć je do garnka z 3,5 szklankami wody oraz suszonymi warzywami dusić pod pół przykrytą pokrywką do miękkości mięsa
  • obiad 3. Jak mięso jest już miękkie wtedy w 0,5 szklance wody rozrobić mąkę ziemniaczaną, zalać żeberka i zagotować cały czas mieszając do powstania sosu
  • obiad 4. Żeberka podałam z młodymi ziemniakami oraz mizerią z ogórka szklarniowego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować