ROLADKI Z PIERSI KURY Z PIECZARKAMI PIECZONE W BOCZKU

4.44 (204 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Roladki drobiowe otulone boczkiem sa aromatyczne i soczyste, polecam na niedzielny obiad i nie tylko.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 podwójne piersi kury
    1 cebula
    20 dag pieczarek
    kilka cienkich plastrów boczku wedzonego (w zależności od długości)
    sól, pieprz do smaku
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.44 (204 ocen)

Roladki z piersi kury z pieczarkami pieczone w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przekroić wzdłuż na cienkie plastry i oprószyć solą i pieprzem. Olej rozgrzać na patelni, dodać posiekana cebulę i lekko zrumienić. Dodać Obrane i pokrojone pieczarki, razem wszystko poddusić, doprawić sola i pieprzem. Nakładać łyżeczką farsz pieczrkowy na każda porcję mięsa i zwinąć w rulonik a następnie zawinąć w boczek. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Pieczenie ok. 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować