PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Duszone żeberka w sosiehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/37/12c013c458e6ce3f43692c91e7243f8e4809b5bc.jpeg25921944http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/duszone-zeberka-w-sosie
1.
Żeberka myjemy i osuszamy. Składniki na marynatę dokładnie mieszamy i wkładamy do niej mięso, dokładnie rozprowadzając ją na nim.
2.
Zawijamy miskę folią i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Po upływie tego czasu żeberka przekładamy do głębokiej patelni (bądź rondla) i obsmażamy z każdej strony. Cebulkę siekamy w piórka i podsmażamy na złoty kolor, dodajemy do mięsa, podlewamy wodą i dusimy około 1 godzinę, podlewając wodą gdy wyparuje.
3.
W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gdy żeberka będą już miękkie, wyjmujemy mięso a sos zagęszczamy łyżką mąki ( łyżkę mąki dokładnie rozmieszać w odrobinie wody i dodać rzadkiego sosu, całość połączyć aż będzie gładkie i dolać do sosu, wymieszać).
4.
Podajemy z ryżem ugotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu i sałatą.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze