Wegański kapuśniak z czerwoną soczewicą

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna zupa. Polecam nie tylko dla tych którzy nie jedzą mięsa

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 marchewki
    1 korzeń pietruszki
    1/4 selera
    3 ziemniaki
    Liście laurowe
    Ziele angielskie
    6 łyżek soczewicy czerwonej
    1 cebula
    Garść lub dwie kapusty kiszonej
    Pieprz, sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Wegański kapuśniak z czerwoną soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować w garnku wodę. Dodać pokrojone w kostkę marchewki pietruszkę selera
    2. Pogotować 20 minut dodać ziemniaki pokrojone w kostkę zamieszać
    3. Dodać liście laurowe i ziele angielskie
    4. Zamieszać pogotować minutę dodać soczewicy czerwonej
    5. Dodać kapustę kiszoną odrobinę rozdrobnioną
    6. Pogotować to razem 10 minut
    7. Dopełnić gorącą wodą
    8. Dodać 1 cebulę pokrojoną w drobną kostkę, podsmażoną na oleju
    9. Posolić do smaku

Porady

Można doprawić kminkiem i majerankiem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegańska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować