Zapiekanka z bakłażanem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka i bezmięsna zapiekanka wspólną kolację.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 paczki makaronu kokardki
    1/2 łyżeczki przyprawy curry
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    2 szczypty oregano
    Sól i pieprz do smaku
    Oliwa z oliwek do smażenia
    2 ząbki czosnku
    1 duży bakłażan
    8 -10 pomidorków
    2 kule sera mozzarella
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron kokardki gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente i wykładamy je do naczynia żaroodpornego.
    2. Następnie bakłażana i pomidorki myjemy i kroimy. Bakłażana kroimy wzdłuż na cienkie plastry i smażymy z obu stron na oliwie . Pomidorki z dodatkiem zgniecionego czosnku podsmażany na rozgrzanej patelni.
    3. Makaron przyprawiamy do smaku solą, pieprzem , curry i słodką papryka. Na wierzchu układamy zwinięte plastry bakłażana i podsmażone pomidorki z czosnkiem. Posypujemy oregano. Na wierzch kładziemy ser mozzarella pokrojony w plastry lub starty na tarce. Zapiekamy w 180 stopniach przez około 20 minut aż ser będzie się ciągnął. Smacznego !

Porady

Mozzarellę możemy posypać słodka papryką i pieprzem .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Czosnek Makaron Mozzarella Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować